Еко

Сглобяеми къщи – екологично решение на конкурентни цени

Insulation-Made-Hemp-FibresСглобяемите къщи са абсолютен хит на съвременната архитектура. Те предлагат всичко, което един човек, имащ желание да живее по екологичен, съобразен с природата начин, би могъл да желае. Сградите са нискоенергийни, а влаганите материали са лишени от всякакви вредни влияния както за човека така и за околната среда. Благодарение на специалната технология на тяхната конструкция дизайнът им може да варира според уникалните нужди и изисквания на клиента.

Според най-актуалните световни изисквания за жилищна енергийна ефективност дървените сглобяеми къщи са абсоллютно подходящ пример за подобни модерни сгради. Освен сигурна надеждна топлоизолация, собствениците на тези къщи могат да се радват на значителна звукоизолация, сеизмична и пожароустойчивост. Използваният дървен материал спомага за реализирането на проекта в кратки срокове, както и за високата издръжливост на структурата на сградата: възможността за издържане на голямо натоварване и външно влияние позволява избягването на каквато и да е било разместване или изкривяване в конструкцията на къщата. Това се дължи на ниската собствена тежест на материала допълнена от висока якост като негова основна характеристика. Тази комбинация се явява печеливща при реализирането на този специален проект – сглобяеми къщи. Освен това дървеният материал предлага още едно завидно качество, а именно поглъща излищната влага в помещенията като с това спомага за поддържането на една приятна и здравословна атмосфера в дома.

За топлоизолационен материал се използва минерална вата, която е отново естествен материал с доказани ефективни качества. От друга страна облицовката на вътрешните и външните стени може да варира според предпочитанията на клиента от ПДЧ и дървена ламперия до гипсокартон, гипсфазер и OSB.

Предимствата на сглобяемите къщи не можгат да бъдат лесно игнорирани. Сред ключовите такива влизат впечатляващите кратки срокове на изграждане; ниски конкурентни цени за сметка на голямо разнообразие от модели и дизайн опции, както и висока топлоизолация и липса на прилагане на мокри процеси при строеж с цел избягване риска от появата на конденз.