Технология

Технологичният аспект на сглобяемите къщи

wallСглобяемите къщи се конструират от готови елементи, които в случая биват дървени греди, които се монтират на място. По размери те биват 10*10 см като сечението на външните и вътрешните стени се различава с близо 5 см ( 20 и 15 см). Относно фасадата на къщите типичните материали като гипсофазер или OSB са заменени от много по здравите и издръжливи магнезиеви плоскости. Над тях се нанася стиропорен слой от 5 см и финално се покрива с мазилка по избор на клиента.

Що се отнася да покрива, той също се изгражда от магнезиеви плоскости, над които могат да се наредят керамични керемиди или да се продължи с предварително съгласувано дизайн решениие по желание на клиента. Придвижвайки се към интериора на къщата изолацията на вътрешните стени се състои от минерална вата от 10 см, поставена върху два пласта гипсокартоневи плоскости. Накрая стените се завършват с гладка шпакловка.

От друга страна подът е ламинат като под него се интегрира фибран. Естественото подовата настилка може да бъде персонализирана по желание на клиента и проекта може да бъде променен респективно според неговите изисквания. Предвижда се бяла PVC дограма, интериорни МДФ врати и метална блиндирана входна врата. За банята и тоалетната се включва и облицовка от фаянс и теракот.