Цени

СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ – ЦЕНИ


 

Цени на проектиране – Около 30 лева/кв.м (за еднофамилна жилищна сграда до 100 кв.м)

Цена на строителство – От 300 лева/кв.м (в зависимост от степента на завършване)


Цена до ключ с включен фундамент (при равен терен), санитария, врати и прозорци, ВиК и Ел. инсталации – готова за живеене – 600-800 лева/кв.м


Точна и коректна цена за вашата къща можете да получите само след предоставяне на технически проект (част от документите необходими за издаване на разрешително за строеж) с количествено стойностна сметка (КСС). Ако изберете нашите специалисти за етапа проектиране, то КСС също ще бъде изготвена от нас.


Макар и доказани като високоефективни по отношение на енергийни разходи, изградени от екологични материали за кратки срокове в разнообразие от модели и персонализирани решения, сглобяеми къщи все пак биват оценявани и според основния инвестиционен фактор, а именно цената. Като цяло цената на изработка е силно конкурентна, но за да е по ясно за потребителите, би следвало да се обясни какво точно включва нейното образуване.

Естествено разликата между сглобяемите къщи и монолитното строителство лежи в основата на различното ценообразуване, затова и ще е полезно първо да засегнем основните страни на двата вида конструкции и технологии. Първия параметър на сравнение е годишната консумация на енергия за отопление и охлаждане – които при сглобяемите къщи е в пъти по-ниско от стандартното строителство. Благодарение на използвания дървен материал и специални топлоизолационни материали в стените на сградата себестойността на сглобяемите къщи пада ниско под техните алтернативи. За сметка на това топлоизолационните им функции скачат рязко спрямо конкурентите си.

Фазата проектиране също е отразена в крайната цената на сглобяемата къща. Тя засяга изготвяне на технически план, план за безопасност, противопожарен план, както и доклади за съответсвие. Следва груб строеж, осигуряване ел, ВИК и др. необходими инсталационни системи. Включва се интегриране на дограма, фасадни решения, топло и шумоизолация и тн.

По принцип е нежелателно да се изисква цена на базата на квадратурата на дадения проект, тъй като използваните материали, довършителните работи и степента на завършеност на сградата зависят от отделния проект и варират от клиент на клиент. Дори и интегрирането на обзавеждане на баните би променило цената на къщата, затова всеки проект е желателно да се изчислява индивидуално.